170 milyar dolarlık proje: Dünyanın en büyük barajının inşaatı başladı

Çin, Dünyanın En Büyük Hidroelektrik Barajı İnşaatına Başlıyor

Çin Başbakanı Li Çiang, Tibet Pilatosu’nun doğusunda dünyanın en büyük hidroelektrik barajının inşaatına başlandığını duyurdu. Xinhua haber ajansına göre, barajın maliyeti en az 170 milyar dolar olacak. Bu hamle, Çin ekonomisindeki canlılığı işaret ediyor.

Baraj, Yarlung Zangbo nehrine inşa ediliyor ve yılda 300 milyar kilovat saat elektrik üretmesi bekleniyor. Bu miktar, İngiltere’nin 2024 yılındaki elektrik tüketimine eşdeğer. Ancak Hindistan ve Bangladeş, nehrin aşağı kısımlarında yaşayan insanlar üzerindeki olası etkiler nedeniyle endişeli.

Çin hükümeti, barajın Tibet ve Çin’in enerji ihtiyacını karşılayacağını ve nehrin aşağı kısımlarındaki su tedarikine veya çevreye büyük etkisinin olmayacağını savunuyor. Projenin 2030’larda tamamlanması planlanıyor.

Baraj projesini “yüzyılın projesi” olarak nitelendiren Başbakan, ekolojiyi korumak için özel önlemlerin alınacağını belirtti. Reuters’a göre, Yajiang Group’un liderliğindeki proje, ekonomik büyümeyi artırmak için yapılan kamu yatırımlarında önemli bir artışı temsil ediyor.

Çinli yetkililer, baraj inşaatının istihdam yaratma konusunda henüz net bir tahmin yapmadı. Önceki Üç Boğaz Barajı projesi yaklaşık 20 yıl sürmüş ve yaklaşık 1 milyon kişiye iş imkanı sağlamıştı. Ancak aynı projeden en az 1 milyon kişi yerinden edilmişti. Yarlung Zangbo baraj projesiyle kaç kişinin yer değiştireceği henüz açıklanmadı.

Çin’in en büyük hidroelektrik barajı projesi olan Yarlung Zangbo, Tibet’ten ayrıldıktan sonra Brahmaputra adını alarak Hindistan ve Bangladeş’e akıyor. Sivil toplum kuruluşları, barajın Tibet Platosu’na geri dönülemez zararlar vereceğini ve aşağıdaki bölgelerde yaşayan milyonlarca insanı olumsuz etkileyeceğini uyarıyor.

Related Posts

Muğla’da Su Yüzeyi Temizliği İçin Modern Tekne Göreve Başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Köyceğiz Gölü ve Dalyan Kanalı’nda çevre kirliliğini önlemek amacıyla MUĞLA BB-3 isimli bir Acil Müdahale Teknesi ile yüzey temizliği çalışmalarına başladı. Tekne, su üzerindeki katı atıkları toplayarak doğal yaşamın korunmasına katkıda bulunuyor.

Türkiye’nin dev şirketi duyurdu: ‘Kapatacağız yüzlerce kişi işsiz kalacak’

Bünyesinde Torku gibi ünlü markaları barındıran Konya Şeker’in sahibi olduğu Soma Termik Santrali’nde borç nedeniyle üretim durdu. PANKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Soma Termik Santrali’ni kapatacaklarını söyledi.

Dedik Köyü’nde Tarımsal Kalkınma

Dedik Köyü Kooperatifi, 11,5 milyon lira hibe ile modern tarım ekipmanları kazandı.

12 ilaç daha geri ödeme listesinde

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Işıkhan 12 ilacın daha geri ödeme listesine alındığını duyurdu.

Yatırımcıların yeni gözdesi Namibya’nın cazibesi artıyor

Namibya, son yıllarda sessiz ancak istikrarlı bir ekonomik dönüşüm süreci yaşıyor. Güney Afrika ile tarihsel olarak derin ticari bağlara sahip olan ülke, yeni petrol keşifleri ve uranyum madenciliğiyle ekonomide dikkat çekici bir toparlanma yakaladı …

Vodafone Türkiye’den 400ZR+ Hız Teknolojisi

Vodafone Türkiye, Cisco ile veri merkezlerinde 400ZR+ hız teknolojisini uygulamaya başladı.