Yavaş yavaş ilerler, ilk belirtiyi bacaklarda gösterir! Bu semptoma dikkat

Kalp Sağlığı Belirtilerine Dikkat!

Kalp damar hastalıkları, genellikle fark edilmeyen belirtiler nedeniyle ilerleyebilen ve ciddi sonuçlara yol açabilen rahatsızlıkların başında gelir. İngiltere’deki Spire Bushey Hastanesi’nde görev yapan Kardiyolog Dr. Ameet Bhakai, kalp sağlığı belirtilerine dikkat çekiyor.

Dr. Bhakai, hafif egzersiz sonrası aşırı terleme, bacaklarda şişlik, göğüs ağrısıyla birlikte mide bulantısı ya da sabahları yorgun uyanma gibi belirtilerin ciddiye alınması gerektiğini vurguluyor. Ayrıca, eğilip kalkarken zorlanma, aniden ayağa kalktığınızda baş dönmesi ya da merdiven çıkarken nefes darlığı hissi gibi belirtiler de kalp sağlığına işaret edebilir.

Belirtiler genellikle göz ardı ediliyor

2.000 kişi üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, katılımcıların yarısından fazlası belirtilerin kalp sağlığıyla ilişkili olabileceğini düşünmüyor. Ancak Dr. Bhakai, herkesin sağlıklıysa iki kat merdiveni zorlanmadan çıkabilmesi gerektiğini ifade ediyor.

Dr. Bhakai, “Kalp sağlığımızın sinyallerini genellikle fark ederiz ama önemsemeyiz. Kalp sağlığımız için düzenli kontroller yapmamız gerekiyor,” diyor.

Her yaşta kalp sağlığı önemli

Araştırma, insanların %13’ünün kalp rahatsızlıklarının ileri yaşlarda görüleceğini düşündüğünü gösteriyor. Dr. Bhakai ise her yaşta kalp sağlığı riski olduğunu belirtiyor ve Covid-19 sonrası dönemde miyoperikardit gibi durumların her yaştan insanı etkileyebileceğini hatırlatıyor.

Kardiyologlara Göre Göz Ardı Edilmemesi Gereken 10 Kritik Belirti

  • Ayağa ani kalkışta baş dönmesi
  • Tekrarlayan nefes darlığı
  • Eğilip doğrulmada güçlük
  • Çarpıntı
  • Göğüs sıkışması
  • Sol kolda ağrı
  • Ayağa kalkmada zorluk
  • Göğüste rahatsızlık (baskı dışında)
  • Bacaklarda şişlik
  • Yüksek kalp atış hızı

Kalp sağlığınızı korumak için bu belirtileri önemseyin. Eğer belirtilerden herhangi birini yaşıyorsanız, bir uzmana danışmak için vakit kaybetmeyin!

Related Posts

Bebeğinizin sağlığı tehlikede olabilir: Sahte mamaları nasıl anlarsınız?

Sahte bebek mamaları, çocuklarda büyüme geriliğinden ağır metal zehirlenmesine kadar ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yakup Çağ, güvenilir mama seçimi için dikkat edilmesi gereken önemli noktaları anlattı.

CHP’li Barut: Sağlık Bakanı aklımızla alay ediyor

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, “Sağlık hizmetinde dünyanın sayılı ülkelerinden biriyiz” diyen Sağlık Bakanı Memişoğlu’nu sağlıkta yaşanan sorunları tek tek sıralayarak sert sözlerle eleştirdi.

Haftada 1 kez yerseniz kalbiniz bayram eder! Haftada 1 yeter, kolesterolü silip süpürüyor

Balığın, yüksek kaliteli protein, iyot ve çeşitli vitamin ve mineraller dahil olmak üzere birçok önemli besin maddesi bakımından zengin olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Zülal Yalçın, haftada en az bir porsiyon balık yemenin önemine dikkat çekti.

Diş Sıkma Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diş sıkma alışkanlığı, yetişkinlerde olduğu gibi, çocukların da çoğu zaman farkında olmadan gelişebilir Uzmanlar bu konu hakkında bilgi verdi. 

Araba tutması sona erdi: Bilim insanları bundan 1 dakikada kurtulmanın yolunu buldu

Nagoya Üniversitesi araba tutulması olarak bilinen hareket hastalığına karşı çözüm olacak bir yol keşfetti. Bu keşif hareket hastalığı semptomlarını 2 saate kadar önemli ölçüde azaltabiliyor.

Doç. Dr. Sibel Özcan: “Kronik ağrı çözümsüz değildir”

Doç. Dr. Sibel Özcan: “Kronik ağrı çözümsüz değildir” ELAZIĞ – Fırat Üniversitesi Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Algoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel Özcan, kronik ağrılar hakkında bilgiler verdi. Doç. Dr. Sibel …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir