Türkiye’den Anneler Günü için 30 ülkeye çiçek ihraç edildi

Anneler Günü için Çiçek Sektöründe Hazırlıklar Sürüyor

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Anneler Günü’ne sayılı günler kala çiçek sektöründe hareketlilik yaşanıyor. Seralardan özenle toplanan çiçekler, özel bir şekilde paketlenip yurt içi ve yurt dışına gönderilmek üzere yollara düşüyor.

Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yurt dışına kara yoluyla gerçekleştirilen sevkiyatların tamamlandığını ve yeni siparişlerin hava yoluyla gönderilmeye başlandığını dile getirdi.

Yılmaz, sektör açısından büyük önem taşıyan Anneler Günü’nün bu yıl 75 milyon dalın üzerinde çiçeğin gönderilmesi anlamına geldiğini ve bu da yaklaşık 10 milyon dolarlık bir değere denk geldiğini belirtti.

Türkiye’den 30 Ülkeye Çiçek İhracatı

Yılmaz, hareketli bir sezon geçirdiklerini vurgulayarak, kesme çiçek ve salon bitkilerindeki taleplerin oldukça yüksek olduğunu ifade etti. Geçen yıla göre ihracatın arttığını söyleyen Yılmaz, “Anneler Günü için 30’dan fazla ülkeye çiçek ihraç ettik. En büyük pazarımız ise Hollanda. Ayrıca, İngiltere, Almanya, Romanya, Bulgaristan, Rusya, Ukrayna gibi ülkelere kesme çiçek gönderimlerimiz devam ediyor. Dış mekan ve salon bitkileri konusunda Türk Cumhuriyetleri ve Körfez ülkelerinin de ciddi alıcılar arasında olduğunu gözlemliyoruz” dedi.

Ülkelerin Farklı Çiçek Tercihleri

Yılmaz, farklı ülkelerin farklı çiçek tercihlerine dikkat çekerek, Avrupa ülkelerinin genellikle açık pembe ve pastel tonlardaki çiçekleri tercih ettiğini, doğu ülkelerinin ise kırmızı ve beyaz ağırlıklı çiçek istediklerini söyledi. Üreticilerin taleplere göre üretimlerini şekillendirdiğini belirten Yılmaz, iç pazarda da hareketliliğin yoğun olduğunu ve yaklaşık 30 milyon dal çiçek tüketimi beklendiğini aktardı.

Related Posts

Trump’tan piyasaları altüst edecek mesaj

ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşlarında yeni bir sayfa açılıyor. İsviçre’de bir araya gelen iki ülke heyetleri, gümrük tarifeleri başta olmak üzere birçok konuda uzlaşma sağladı. Görüşmeyi “çok iyi” olarak nitelendiren Trump, “Büyük bir ilerleme kaydedildi” dedi.

Külçe altın, yatırımcısına 2 yıldır reel getiri sağlıyor

Külçe altın, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yıllık bazda ardı ardına son 24 ayda reel getiri sağlayan tek yatırım aracı oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yine ‘sabır’ istedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuştu. Erdoğan, enflasyondaki düşüle dikkat çekerek sabır istedi.

Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Emlakçılar da dahil edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı dijital kira sözleşmesi çalışmasında ikinci aşamaya geçildi. Kasım 2024’te tamamlanan ilk fazda, taşınmaz sahibi bireyler e-Devlet üzerinden dijital kira sözleşmeleri oluşturabiliyordu. Yeni düzenlemeyle …

Türk-İş Genel Başkanı Atalay’dan hükümete hodri meydan: ‘Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz?’

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin sert ifadelerle hükümete yüklendi. Atalay, “Şu anda 14-15 fabrika olmasaydı şekeri üç misli, beş misli fiyata yiyecektik. Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz? Yapamazsınız!” diyerek uyarıda bulundu.

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir