Gram altında makas uçtu: 7 Yıl önce bu fiyata gram altın alınıyordu!

Piyasalardaki Oynaklık Yatırımcıları Endişelendiriyor

Son dönemde piyasalar, jeopolitik riskler ve makro ekonomik verilerin etkisiyle ciddi oynaklıklar yaşıyor. Altın fiyatlarındaki hızlı artış ve piyasadaki volatilite, yatırımcıları tedirgin ediyor. Makas aralığı da rekor seviyelere ulaşarak dün gram altında 175 liraya kadar yükseldi.

Makas Aralığı 175 Liraya Ulaştı

Son dönemde döviz kurlarındaki dalgalanmaların etkisiyle gram altın alım satımlarında bankalar ile Kapalıçarşı arasındaki fark arttı. Yatırımcılar yüksek altın fiyatının yanı sıra geniş makas aralığı ile de karşı karşıya kaldı.

Özellikle bankalar ve bazı kuyumcularda gram altının alış ve satış fiyatı arasındaki fark dün 140 ila 175 lira arasında değişiklik gösterdi. Bu durum yatırımcıların kar elde edebilmesi için altın fiyatının en az bu makas kadar artması gerektiği anlamına geliyor.

2018 Yılında 175 Liraya Satılıyordu

Gram altın, 10 Nisan 2018’de 175 lirayı aşarak tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı. Bu dönemde, dolar kuru ve altının ons fiyatındaki artışların etkisiyle yükseliş yaşandı.

2018’in ilk çeyreğinde, gram altının fiyatı yılbaşına göre yaklaşık yüzde 10 arttı ve 158 liradan 175 liraya kadar yükseldi. Bu yükseliş yatırımcılar için önemli bir dönüm noktası olarak dikkat çekti.

Daha Önce 250 Liraya Çıkmıştı

Gram altının alış ve satış fiyatları arasındaki fark olan makas, 2024 yılı Mart ayında tarihi zirveye ulaşarak 250 liraya kadar yükseldi. Bu dönemde, bankalarda gram altının fiyatı 2.250 lira iken, kuyumcularda aynı gram altının satış fiyatı 2.500 liraya kadar çıkmıştı.

Related Posts

Trump’tan piyasaları altüst edecek mesaj

ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşlarında yeni bir sayfa açılıyor. İsviçre’de bir araya gelen iki ülke heyetleri, gümrük tarifeleri başta olmak üzere birçok konuda uzlaşma sağladı. Görüşmeyi “çok iyi” olarak nitelendiren Trump, “Büyük bir ilerleme kaydedildi” dedi.

Külçe altın, yatırımcısına 2 yıldır reel getiri sağlıyor

Külçe altın, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yıllık bazda ardı ardına son 24 ayda reel getiri sağlayan tek yatırım aracı oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yine ‘sabır’ istedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuştu. Erdoğan, enflasyondaki düşüle dikkat çekerek sabır istedi.

Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Emlakçılar da dahil edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı dijital kira sözleşmesi çalışmasında ikinci aşamaya geçildi. Kasım 2024’te tamamlanan ilk fazda, taşınmaz sahibi bireyler e-Devlet üzerinden dijital kira sözleşmeleri oluşturabiliyordu. Yeni düzenlemeyle …

Türk-İş Genel Başkanı Atalay’dan hükümete hodri meydan: ‘Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz?’

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin sert ifadelerle hükümete yüklendi. Atalay, “Şu anda 14-15 fabrika olmasaydı şekeri üç misli, beş misli fiyata yiyecektik. Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz? Yapamazsınız!” diyerek uyarıda bulundu.

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir