Aidat ve kiraların belirlenmesi için veri tabanı oluşturulacak

Ankara Üniversitesi, TESKON ve Apsiyon Bilişim’den Kira ve Aidat Veri Tabanı İçin Önemli İş Birliği

Ankara Üniversitesi, Tesis Yöneticileri Konfederasyonu (TESKON) ve Apsiyon Bilişim, Türkiye’deki konutlarda uygulanan kira ve aidatlara ilişkin veri tabanı oluşturmak amacıyla bir protokol imzaladı.

Protokol imza törenine Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, TESKON Genel Başkanı Yahya Sağır ve Apsiyon Bilişim CEO’su Kudret Türk katıldılar.

Rektör Ünüvar, veri yönetiminde verimliliği artırmayı hedeflediklerini belirterek, kira ve aidatlarla ilgili kamuoyundaki tartışmalara dikkat çekti. Endeksleme yapmanın önemine vurgu yaparak, doğru verilerle toplumun daha sağlıklı kararlar almasını destekleyeceklerini ifade etti.

Apsiyon Bilişim CEO’su Türk, aidat ve kira endeksleme sistemi oluşturmanın öneminden bahsederek, veri tabanıyla yapılan doğru analizlerin herkesin erişimine açık istatistikler olarak sunulacağını söyledi.

TESKON Genel Başkanı Sağır da oluşturulacak veri tabanıyla vatandaşları yanlış bilgilendirmenin önüne geçmeyi planladıklarını belirtti.

Protokol imzalamalarının ardından “Araştırma, Geliştirme, Uygulama, Danışmanlık Hizmetleri ve Eğitim İşbirliği Protokolü”ne imza atıldı. (AA)

Related Posts

Microsoft, Windows’taki mavi ekranı değiştiriyor

Microsoft’un Windows’unda uzun yıllardır kullandığı ‘mavi ekran’ hata ekranını güncelliyor. Şirket, mavi ekran hatasının yerine siyah olanı ekliyor.

Apple, iPhone 17 Pro ile logosunun yerini değiştirebilir

Yeni ortaya çıkan bazı sızıntılarda iPhone 17 Pro modelinde Apple logosunun yerinin değişeceği söylendi.

Bu soruları sormayın: Yapay zekayı zorlayan konular

Yeni bir araştırmaya göre, ChatGPT gibi yapay zeka sohbet botlarının karmaşık düşünme gerektiren sorulara verdiği yanıtlar, basit sorulara kıyasla çok daha fazla karbon salımına yol açıyor.

Elon Musk’ın Yapay Zekâ girişiminin aylık 1 milyar dolar masrafı var

Elon Musk’ın üzerinde fazlasıyla durduğu yeni yapay zekâ şirketi xAI, adeta para yutan bir canavara dönüşmüş durumda.

Adobe Firefly uygulaması iOS ve Android için çıktı

Adobe’nin yapay zeka temelli uygulaması hem iOS hem de Android platformunda kullanıcıların beğenisine sunuldu.

Tahmin edilenlerin 2 katını aştı ve hala büyüyor: Bilim insanları korkutan veriyi paylaştı

Dünya’nın enerji dengesizliği tahmin edilenden çok daha hızlı artıyor ve bilim insanları bu durumu hala tam olarak açıklayamıyor. Yeni yayımlanan verilere göre, gezegenin Güneş’ten aldığı enerjiyle uzaya geri yaydığı enerji arasındaki fark son yıllarda beklenenden iki kat fazla büyüdü. 2023 yılında bu fark metrekare başına 1.8 watt’a ulaştı ve bu, iklim modellerinin öngördüğünden iki kat daha yüksek.