Baharda ortaya çıkan 1 numaralı cilt bakım hatası! DNA bile bozuluyor

Yaz Aylarında Cildinizi Doğru Koruyun

Hepimiz yaz aylarında güneşin tadını çıkarmak ve bronz bir tene sahip olmak isteriz. Ancak bu hedefe ulaşırken doğru adımları atmamız çok önemlidir. Yaz gelmeden cildimizi güneşe hazırlamak için bronzlaştırma yöntemlerine başvurmak yaygın bir hatadır. Oysa en doğru yol, cildimizi koruyarak güneşin keyfini çıkarmaktır. Cilt tipinize uygun bir güneş kremi kullanarak sağlıklı bir bronzluk elde edebilirsiniz.

Güneş ışınlarıyla temas sonucu cildinizde oluşan bir yanık bile zararlı olabilirken, suni bronzluk cildiniz için daha büyük riskler taşır. Cilt koyulaştıkça, melanin üretimi artar ve bu da UV ışınlarına karşı bir savunma mekanizması olarak ortaya çıkar. Ancak bu doğal koruyucu mekanizma yeterli değildir ve cildinizde hasar oluşabilir.

Dermatologlar, her gün en az 30 SPF koruma sağlayan güneş kremlerinin kullanılmasını önermektedir. Uzun vadede UV maruziyeti, cilt kanserine neden olabilen DNA mutasyonlarına yol açabilir. Bu nedenle cildinizi korumak önemlidir.

Bronzluk hoş bir görüntü olabilir ancak kırışıklıklar, lekeler ve cilt kanseri riski gibi olumsuz sonuçları da beraberinde getirebilir. Bu nedenle yaz aylarında güneşlenirken doğru koruma tedbirlerini almanız önemlidir. Doktorunuza danışarak cildiniz için en uygun koruyucu ürünü seçebilir ve cildinizi sağlıklı bir şekilde bronzlaştırabilirsiniz.

Related Posts

Aile hekimliğinde yeni dönem: İkamete dayalı uygulama başlıyor

Aile hekimliğinde yeni dönem: İkamete dayalı uygulama başlıyor

Uzmanlardan kritik uyarı: ‘Bebekleri sallamak, zıplatmak kalıcı hasara yol açabilir’

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ferunda Demir, bebekleri severken yapılan bazı davranışların ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek, özellikle sallama, zıplatma, havaya atıp tutma gibi hareketlerin beyin kanaması, göz içi kanama ve ani solunum durması gibi hayati riskler taşıdığı uyarısında bulundu.

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

Uzmanından ağız gargarası için uyarı: ‘Seçerken üç kez düşünün’

Diş Hekimi ve Ağız, Diş, Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, özellikle alkol ve asit bazlı ağız gargaralarının tat alma duyusunun kaybından diş minesinde erozyona, ağız mukozasında ülser oluşumuna kadar birçok risk içerdiğini belirterek, “Ağız gargarası seçerken üç kez düşünün” dedi.

Yavaş yavaş ilerler, ilk belirtiyi bacaklarda gösterir! Bu semptoma dikkat

İnsanların %13’ü kalp rahatsızlıklarının sadece ileri yaşlarda görüleceği yanılgısına sahip olsa da kalp sağlığı her yaşta insanı etkileyen bir problemdir. İngiltere’deki Spire Bushey Hastanesi’nde görev yapan Kardiyolog Dr. Ameet Bhakai de kalp sağlığı konusunda hafife alınan bir belirtiye dikkat çekti.

Bebeğinizin sağlığı tehlikede olabilir: Sahte mamaları nasıl anlarsınız?

Sahte bebek mamaları, çocuklarda büyüme geriliğinden ağır metal zehirlenmesine kadar ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yakup Çağ, güvenilir mama seçimi için dikkat edilmesi gereken önemli noktaları anlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir