Bakan Uraloğlu: Yerli yapay zeka 64 binin üzerinde oltalama saldırısını engelledi

Yerli Yapay Zeka Teknolojisi ile Dolandırıcılara Darbe

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yerli yapay zeka teknolojisi ile vatandaşları dolandırmaya yönelik oltalama saldırısı gerçekleştiren 64 bin 115 alan adına erişimin engellendiğini açıkladı.

Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) faaliyetleri hakkında bilgi veren Bakan Uraloğlu, “SOME tarafından 424 bin 156 adet zararlı internet adresine son bir haftada toplam 282 milyon 33 bin erişim isteği engellendi. USOM, Türkiye’deki 838 bin 112 kritik web sitesini 7 saat içinde zafiyetlere karşı taradı. Yapılan taramalarda 15 bin 330 siber güvenlik açığı tespit edilerek ilgili kurumlar bilgilendirildi.” şeklinde konuştu.

Uraloğlu, “Anlık olarak 17 milyon IP adresine tarama yaparak zafiyetlere ait riskleri proaktif olarak belirliyoruz. 2024 yılında gerçekleştirdiğimiz taramalarda 15 bin 330 siber güvenlik açığı tespit edilerek ilgili kurumlara bildirildi.” ifadelerini kullandı.

(İHA)

Related Posts

Tahmin edilenlerin 2 katını aştı ve hala büyüyor: Bilim insanları korkutan veriyi paylaştı

Dünya’nın enerji dengesizliği tahmin edilenden çok daha hızlı artıyor ve bilim insanları bu durumu hala tam olarak açıklayamıyor. Yeni yayımlanan verilere göre, gezegenin Güneş’ten aldığı enerjiyle uzaya geri yaydığı enerji arasındaki fark son yıllarda beklenenden iki kat fazla büyüdü. 2023 yılında bu fark metrekare başına 1.8 watt’a ulaştı ve bu, iklim modellerinin öngördüğünden iki kat daha yüksek.

Kediniz kokunuzu tanıyor olabilir

Evcil kediler, sahiplerinin ve bir yabancının doğal kokusuna farklı şekilde tepki veriyor.

Hangi iPhone’lar yeni iOS 19 güncellemesini alacak?

Apple’ın isim değişikliği yapacağı konuşulan yeni yazılım sürümü iOS 19 bir diğer adıyla iOS 26, bazı iPhone’lara gelmeyecek.

NASA, 15 bin ışık yılı ötede tanımlanamayan cisim keşfetti

ABD Havacılık ve Uzay Ajansından (NASA) araştırmacılar, Samanyolu galaksisinde Dünya’dan 15 bin ışık yılı ötede, tanımlanamayan bir cisim gözlemledi.

Araştırma yapay zekanın temel zayıflığını ortaya çıkardı: Yüzde 26 doğru okuyabildi

Yapay zeka, karmaşık kodlar yazabiliyor, gerçekçi görseller üretebiliyor ve sınavlardan geçebiliyor olabilir. Ancak yeni bir araştırma, bu sistemlerin en basit insani becerilerden biri olan zamanı okumakta büyük zorluk yaşadığını ortaya koydu.

Köpekler neden dışkı yer?

Bazı hayvanlar ya kendi dışkılarını ya da başka hayvanların dışkılarını yiyebilir. Tüm köpeklerin ise yaklaşık yarısı hayatlarının bir noktasında dışkı yemeyi dener. Peki bunu neden yaparlar?