Dedik Köyü’nde Tarımsal Kalkınma

Kütahya Dedik Köyü Kooperatifi’ne TKDK’dan 11,5 Milyon Lira Hibe Desteği

Kütahya’nın Dedik köyünde kurulan kooperatif, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’ndan aldığı 11,5 milyon lira hibe desteği ile köylerine modern tarım makineleri kazandırdı.

Kent merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan 2023 yılında kurulan Dedik Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, 30 üyesi arasında 8 kadını da barındırıyor. Kooperatif, Türkiye ve Avrupa Birliği eş finansmanıyla yürütülen Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Mali Yardım Programı kapsamında TKDK’ye başvurarak tarımsal ekipman desteği almayı hedefledi.

TKDK, kooperatifin makine parkı projesini değerlendirdikten sonra proje bedelinin yüzde 70’lik kısmı olan 11,5 milyon lira hibe desteği sağladı. Bu destekle birlikte 2 tanker, 14 römork, 7 ekim makinesi, 4 ot toplama tırmığı, 3 ot ve çayır biçme makinesi, çapa makinesi, 4 kazayağı, 5 pulluk, 4 ilaçlama makinesi, 8 gübre serpme makinesi, 3 dip patlatan, rotovatör, 7 kültivatör, 3 tesviye bıçağı, traktör ön yükleyici, merdane ve biçer döver gibi ekipmanlar alındı.

Kooperatif üyeleri, yeni ekipmanlar sayesinde bölgedeki tarımsal üretimi artırarak ekonomiye daha fazla katkı sağlamayı amaçlıyor. Dedik köyü muhtarı ve kooperatifin yönetim kurulu üyesi Hüseyin Yeniadam, alınan ekipmanların köyün dışa bağımlılığını sona erdirdiğini belirtti.

Yeniadam, alınan makinelerin üyelere kiralama usulüyle kullanımının sağlandığını söyleyerek, “Ekipmanlarla üretimi kaliteli hale getirmek, daha fazla kazanç elde etmek, hayvancılığı ileriye taşımak, kendi yem, saman ve silajı üretmek ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak istiyoruz.” dedi.

Kadın yönetim kurulu üyesi Birgül Berber ise İzmir’den köye dönüş yaparak tarım ve hayvancılık faaliyetlerine katıldığını ve TKDK desteğiyle alınan yeni ekipmanlar aracılığıyla ülkenin üretimine katkıda bulunacaklarını dile getirdi.

Related Posts

Muğla’da Su Yüzeyi Temizliği İçin Modern Tekne Göreve Başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Köyceğiz Gölü ve Dalyan Kanalı’nda çevre kirliliğini önlemek amacıyla MUĞLA BB-3 isimli bir Acil Müdahale Teknesi ile yüzey temizliği çalışmalarına başladı. Tekne, su üzerindeki katı atıkları toplayarak doğal yaşamın korunmasına katkıda bulunuyor.

Türkiye’nin dev şirketi duyurdu: ‘Kapatacağız yüzlerce kişi işsiz kalacak’

Bünyesinde Torku gibi ünlü markaları barındıran Konya Şeker’in sahibi olduğu Soma Termik Santrali’nde borç nedeniyle üretim durdu. PANKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Soma Termik Santrali’ni kapatacaklarını söyledi.

170 milyar dolarlık proje: Dünyanın en büyük barajının inşaatı başladı

Çin, Tibet bölgesinde dünyanın en büyük barajını inşa etmeye başladıklarını açıkladı. Baraj inşaatının en az 170 milyar dolara mâl olması bekleniyor.

12 ilaç daha geri ödeme listesinde

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Işıkhan 12 ilacın daha geri ödeme listesine alındığını duyurdu.

Yatırımcıların yeni gözdesi Namibya’nın cazibesi artıyor

Namibya, son yıllarda sessiz ancak istikrarlı bir ekonomik dönüşüm süreci yaşıyor. Güney Afrika ile tarihsel olarak derin ticari bağlara sahip olan ülke, yeni petrol keşifleri ve uranyum madenciliğiyle ekonomide dikkat çekici bir toparlanma yakaladı …

Vodafone Türkiye’den 400ZR+ Hız Teknolojisi

Vodafone Türkiye, Cisco ile veri merkezlerinde 400ZR+ hız teknolojisini uygulamaya başladı.