Eski sevgilisinin fotoğraflarını kullanarak erotik hesap açtı, binlerce dolar kazandı

Hindistan’da Yapay Zeka ile Oluşturulan Deepfake Fenomen Skandalı Patlak Verdi

Hindistan’da yaşanan deepfake skandalı, dijital çağda mahremiyet ve dijital güvenlik konularını bir kez daha gündeme getirdi.

Instagram’da “Babydoll Archi” adıyla paylaşımlar yapan sahte bir fenomen, kırmızı sari kıyafetlerle dans edip yetişkin film yıldızlarıyla poz vererek kısa sürede 1,4 milyon takipçiye ulaştı.

Ancak yapay zeka kullanılarak oluşturulan bu fenomen, Assam eyaletine bağlı Dibrugarh kentinde yaşayan ev kadını Sanchi’ye fazlasıyla benziyordu.

MÜHENDİS SEVGİLİSİ TUTUKLANDI

BBC’nin haberine göre, Sanchi’nin kimliği, izinsiz olarak yapay zeka teknolojisiyle kullanıldı ve ailesi durumu polise şikayet etti. Yapılan soruşturma sonucunda Sanchi’nin eski sevgilisi Pratim Bora tutuklandı. Bora’nın mühendislik eğitimi aldığı ve yapay zeka konusunda bilgili olduğu belirtildi. Bora, Sanchi’nin özel fotoğraflarını kullanarak sahte bir sosyal medya karakteri oluşturmuştu.

AİLESİNİN ENGELLENDİĞİ

Sanchi ise sosyal medya kullanmayan birisi olarak fenomen hesabının varlığından ancak medyada yer alması sonrasında haberdar oldu. Ailesinin bu hesaptan engellendiği ortaya çıktı ve ailenin bu durumu atlatmak için psikolojik destek aldığı belirtildi.

Uzmanlara göre, bu olay yapay zekanın kötü niyetli kullanımının çarpıcı bir örneğidir. Avukat Meghna Bal, “Deepfake içeriklerin üretilmesi artık daha kolay hale geldi ve bu tür olayların daha yaygın olabileceği uyarısında bulundu. Ancak birçok vakit ya bildirilmiyor ya da kurbanlar farkında bile olmuyor,” dedi.

Polis, Bora hakkında cinsel taciz, siber dolandırıcılık ve itibar zedeleme gibi suçlamalarla işlem başlattı ve suçlu bulunması durumunda 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

Related Posts

Hava durumu değişiklikleri, migreni neden tetikliyor?

Hava durumu tahminleri migren hastaları için sadece günlük bir bilgi değil, aynı zamanda olası bir atağın habercisi olabilir. Uzmanlar, özellikle barometrik basınç ve sıcaklık dalgalanmalarının, migreni tetikleyen mekanizmaları nasıl devreye soktuğunu inceliyor.

Cursor, GitHub Copilot’a rakip olma yoluna girdi

Yazılım geliştiricilere yönelik yapay zekâ destekli araçlarıyla dikkat çeken Cursor, kurumsal pazarda Microsoft’un GitHub Copilot ürününe doğrudan rakip olacak adımlar atıyor. ABD merkezli Cursor’un arkasındaki şirket olan Anysphere, kısa süre önce …

Yapay zekaya körü körüne inanmamak gerekiyor

AIPA Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Şebnem Özdemir, “İnsandan insana aktarılan bilgi bile teyide muhtaçken yapay zekaya körü körüne inanmak çok romantik bir yaklaşım. Çünkü bu makine de en nihayetinde bir başka kaynaktan besleniyor.” dedi.

Bilim insanları cevapladı: ‘Şeytan Kulesi’ gerçekten taşlaşmış dev bir ağaç mı?

Wyoming’deki ünlü doğal oluşum Şeytan Kulesi’nin taşlaşmış bir ağaç olduğu yönündeki iddialar sosyal medyada gündem oldu. Ancak bilim insanlarına göre bu iddia, jeolojik verilerle çelişiyor. Şeytan Kulesi’nin kökenine dair gerçekler haberimizde.

Microsoft, Windows’taki mavi ekranı değiştiriyor

Microsoft’un Windows’unda uzun yıllardır kullandığı ‘mavi ekran’ hata ekranını güncelliyor. Şirket, mavi ekran hatasının yerine siyah olanı ekliyor.

Apple, iPhone 17 Pro ile logosunun yerini değiştirebilir

Yeni ortaya çıkan bazı sızıntılarda iPhone 17 Pro modelinde Apple logosunun yerinin değişeceği söylendi.