Rusya, NATO sınırına yığına yapıyor: Ukrayna’dan sonra yeni hedef mi belirlendi?

Rusya’nın Ukrayna’yı İşgalinde 3 Yıl Geride Kalırken İstanbul’daki Görüşmeler Ateşkes İçin Umut Yaratıyor

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde 3 yıl geride kalırken İstanbul’da başlayan görüşmeler, ateşkes için umut ışığı olabilir. Ancak, Rusya’nın farklı bir bölgeye askeri yığınak yaptığına dair belirtiler var.

The New York Times gazetesinin aktardığı habere göre, Finlandiya ile bin 340 kilometrelik sınırı olan Rusya, Finlandiya sınırının yakınlarında bulunan üslerini güçlendiriyor ve bölgede askeri altyapı inşa ediyor. Planet Labs’in uydu görüntülerinde, çadırlar, savaş uçakları için alanlar ve askeri araçlar için depoların yer aldığı görüldü. NYT’nin haberine göre, bu durum aynı zamanda Rusya’nın Ukrayna’daki savaş sonrası stratejisini de gösteriyor olabilir.

NATO yetkililerinin doğruladığı görüntülere göre, bölgede sıra sıra çadırların, askeri araçların depolandığı depoların, savaş uçaklarının yenilendiği alanların ve çoğunlukla kullanılmayan bir helikopter üssünde inşaat faaliyetlerinin olduğu görülüyor.

Gazetenin değerlendirmesine göre, bu hareketler daha geniş ve uzun vadeli bir genişleme sürecinin başlangıcını işaret ediyor gibi görünüyor. NATO yetkililerine göre, bu görüntüler Ukrayna savaşı öncesi Ukrayna sınırına yakın bölgelerdeki askeri konuşlanmaya benzemiyor. Habere göre, “Ukrayna savaşı ile meşgul olan Rusya’nın sınırda halen çok az asker bulunduğu ve Finlerin bu durumun büyük bir tehdit oluşturmadığında ısrar ettiği” ifade ediliyor.

“Savaş Biterse Rusya Askerlerini Kuzeye Gönderecektir”

Rusya ordusunun son dönemdeki genişlemesine işaret eden haberde, üst düzey bir NATO yetkilisinin görüşlerine yer veriliyor. Bu yetkiliye göre, “Ukrayna savaşı ne zaman biterse, Rusya güçlerini daha kuzeye konuşlandırabilir.”

Uydu görüntülerine göre, Rus helikopterleri, Kuzey Kutup Dairesi’nin içinde bulunan Murmansk yakınlarındaki üsse dönmüş durumda. Ayrıca, yakın zaman önce onlarca Rus savaş uçağı Olenya hava üssünde görüldü. Bu hava üssü Kuzey Kutup bölgesinde, Finlandiya sınırına 160 kilometreden daha yakın bir konumda bulunmaktadır. Ayrıca, Finlandiya sınırına yaklaşık 65 kilometre mesafede yer alan Kamenka Rus üssünde bir yıldır olmayan 100’den fazla yeni çadırın görülmesi de dikkat çekmektedir.

Related Posts

Dünyanın en pahalı savaş makinesi çalıştırıldı

Binlerce kilometre uzaktan havalanan B-2, İran’ı vurdu. ABD tarafından geliştirilen B-2 Spirit hayalet bombardıman uçağı, gökyüzünde adeta görünmez bir gölge gibi süzülürken, ardında milyar dolarlık bir mühendislik taşıyor. Soğuk Savaş döneminde şekillenen bu uçak, bugün hâlâ askeri dengeyi etkileyen nadir platformlardan biri olmayı sürdürüyor.

Hatay Yayladağı’nda feci kaza: 1’i ağır 6 yaralı

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1’i ağır olmak üzere 6 kişi yaralandı.

Uşak’ta kamyonet ile otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Uşak’ta kamyonet ile otomobil çarpışması sonucu 1 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi yaralandı.

Rusya ve Ukrayna’dan peş peşe açıklamalar

Rusya Savunma Bakanlığı, Donetsk bölgesindeki Zaporijya yerleşim birimini ele geçirdiklerini bildirdi. Bakanlık, Ukrayna’nın askeri havalimanı altyapısı ile yakıt ve enerji tesisine yönelik yüksek hassasiyetli silah ve insansız hava araçları (İHA) ile saldırı düzenlediklerini duyurdu. Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, us ordusunun tüm cephe hattı boyunca her gün yaklaşık 200 saldırı düzenlediğini belirterek, “Ukrayna topraklarında bugün 695 bin Rus askeri var.” ifadesini kullandı.

Rusya – Ukrayna savaşı: Rusya, Donetsk’teki Zaporijya yerleşim yerini ele geçirdi, Ukrayna’nın askeri havalimanı altyapısı ile yakıt ve enerji tesislerini vurdu

Rusya – Ukrayna savaşı: Rusya, Donetsk’teki Zaporijya yerleşim yerini ele geçirdi, Ukrayna’nın askeri havalimanı altyapısı ile yakıt ve enerji tesislerini vurdu

Dünyanın en değerli maddesi : Sadece bir gramı, tüm Türkiye’nin yıllık gelirinin 64 katı

Gramı 2 katrilyon 614 trilyon TL değerinde olan, evrendeki en pahalı madde olarak maddeyi üretmek için biliminsanları seferber oldu. Bilim insanlarına göre bu olağanüstü yapı, geleceğin enerji kaynağı olabilir. Ancak yanlış kullanım durumunda yıkıcı sonuçlar doğurma potansiyeli de taşıyor.