Sağlık Bakanlığı açıkladı: Covid aşılarının ardından kalp krizleri arttı mı?

Bakanlığın “Sağlık Bakanlığı Sağlıklı Çözüm” adlı sosyal medya hesabından, gençlerde kalp krizinden ölümlerin arttığına dair basın yayın organlarında ve sosyal medya mecralarındaki iddialara ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“TÜİK’in yayınladığı ölüm ve ölüm nedeni istatistiklerindeki verilere dayanarak 15-24, 25-34, 35-44 yaş gruplarının 2011-2023 yıllarında Akut Myokard Enfarktüsünden (kalp krizinden) ölüm hızında kayda değer bir farklılık olmadığı anlaşılmaktadır. Bu verilere göre, 45-54 yaş grubunda 2020-2021 yıllarında hafif bir artış görülmüş olmakla birlikte, bu artışın 2017 yılı ve öncesindeki oranlardan daha düşük seviyede olduğu, 2022-2023 yılının ise son 10 yılın en düşük seviyesinde seyrettiği görülmektedir. Uzman arkadaşlarımız tarafından TÜİK verileri ekseninde yıllar bazında ve yaş kırılımları dikkate alınarak hazırlanan grafiğimizi vatandaşlarımızın, sağlık camiamızın ve basının ilgi ve takdirlerine sunuyoruz.”

KOMPLO TEORİLERİNE DAYANIYOR 

Bakanlık, daha önce yaptığı açıklamalarda mRNA aşısı nedeniyle görülen ciddi yan etkilerin milyonda bir olduğunu belirtmiş ve herhangi bir hastalıkta aşı sonrası ciddi artış oranı görülmediğine vurgu yapmıştı. 

Aşıların kalp üzerinde tahribat yarattığına yönelik iddialar için ‘komplo teorisi’ açıklamasında bulunan Bakanlık, pandemi sürecinde aşılarını yaptırmış vatandaşların paniğe kapılmasına gerek olmadığını öne sürmüştü. 

Related Posts

Haftada 1 kez yerseniz kalbiniz bayram eder! Haftada 1 yeter, kolesterolü silip süpürüyor

Balığın, yüksek kaliteli protein, iyot ve çeşitli vitamin ve mineraller dahil olmak üzere birçok önemli besin maddesi bakımından zengin olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Zülal Yalçın, haftada en az bir porsiyon balık yemenin önemine dikkat çekti.

Diş Sıkma Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diş sıkma alışkanlığı, yetişkinlerde olduğu gibi, çocukların da çoğu zaman farkında olmadan gelişebilir Uzmanlar bu konu hakkında bilgi verdi. 

Araba tutması sona erdi: Bilim insanları bundan 1 dakikada kurtulmanın yolunu buldu

Nagoya Üniversitesi araba tutulması olarak bilinen hareket hastalığına karşı çözüm olacak bir yol keşfetti. Bu keşif hareket hastalığı semptomlarını 2 saate kadar önemli ölçüde azaltabiliyor.

Doç. Dr. Sibel Özcan: “Kronik ağrı çözümsüz değildir”

Doç. Dr. Sibel Özcan: “Kronik ağrı çözümsüz değildir” ELAZIĞ – Fırat Üniversitesi Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Algoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel Özcan, kronik ağrılar hakkında bilgiler verdi. Doç. Dr. Sibel …

Malatya’da İtfaiye Ekipleri Buluşuyor

Türkiye’nin birçok ilindeki meydana gelen afetlerde görev yapan 200 itfaiye personeli, Malatya’da İtfaiye İstişare ve Ekipman Toplantısı’nda bir araya gelecek. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, itfaiye teşkilatlarının kapasite …

Hatay’da Freni Arızalanan Kamyon Uçuruma Devrildi: 1 Ölü, 1 Yaralı

Hatay’ın Defne ilçesinde freni arızalanan hafriyat kamyonunun uçuruma devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. H.Y. (28) idaresindeki 28 K 5889 plakalı hafriyat kamyonu Antakya-Yayladağı yolunun Döver Kavşağı mevkisinde fren arızası nedeniyle …